Toto Wolff hoopt mee te vechten om overwinning

Lewis Hamilton Brazilië 2021 vlag

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, hoopt dat Mercedes mee kan vechten om de overwinning in Brazilië. Hoewel hij verwacht dat het team niet zo sterk gaat zijn als in Mexico, hoopt de Oostenrijker op goede resultaten.

Het team van Mercedes kent ten opzichte van het begin van het seizoen een goed jaar. Het team had niet de beste auto en moest veel leren om richting de topteams te komen. In Mexico was het team voor het eerst sneller dan Ferrari. Teambaas Toto Wolff blikt terug op die race. "We hebben niet elke kans geoptimaliseerd, maar we hebben nog steeds goede punten gehaald met een fantastische race van Lewis (Hamilton, red.) en de P4 van George (Russell, red.)", aldus Wolff. Hij benoemt dat het een aanmoedigend was om te vechten voor de winst. 

"Hoewel ons doel altijd is om voor de eerste plek te gaan, moeten we trots zijn op de progressie die we hebben gemaakt. We willen dat de progressie door gaat tot het einde van het jaar en in 2023", aldus Wolff. Komend weekend is het begin van de laatste double-header van het jaar. Het wordt een speciaal weekend voor Lewis Hamilton, hij is afgelopen weekend benoemd tot ereburger van Brazilië. Wolff is dan ook blij om terug te keren in Brazilië. "We hebben goede herinneringen uit het verleden hier." Op papier is het team niet zo sterk als in Mexico, meent Wolff. "Daarentegen willen we ons momentum van voorgaande races houden. Dus, we zullen hard werken en hopen ons te mengen in het gevecht", aldus Toto Wolff.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Waar komt Hamilton's 'Hammer Time' vandaan?

Lees ook: Red Bull-junior Liam Lawson volgend jaar in Japanse Super Formula

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen