Toto Wolff: 'Niet tevreden met plaatsen vier en vijf'

EFFbRC0W4AE9dVw

Voor de tweede keer dit seizoen finishte Mercedes niet op het podium van een Grand Prix Formule 1. Waar het eerder misging in Duitsland (nota bene tijdens de viering van het 125-jarig bestaan) daar gaven de Zilverpijlen gisteren in Singapore opnieuw niet thuis. Lewis Hamilton werd vierde, Valtteri Bottas vijfde.

En dat is opmerkelijk voor een team dat al vijf jaar op rij wereldkampioen is en niet bekend staat om het maken van fouten. Teambaas Toto Wolff stak na afloop van de race de hand in eigen boezem: "Het is een teleurstellend weekend voor ons. Een hoop van de problemen zijn veroorzaakt door onze kwalificatie op zaterdag. Maar we hebben het ook tijdens de race gewoon niet goed genoeg gedaan. We kunnen niet tevreden zijn met P4 en P5."

Wolff doelt daarmee op de tactische blunder om Hamilton geen undercut te laten uitvoeren. De leider in het kampioenschap kwam pas veel later dan de directe concurrentie naar binnen voor nieuw rubber, maar zag zich na zijn pitstop achter Sebastian Vettel en Max Verstappen geklasseerd: "De undercut was een sterker wapen dan we dachten en was achteraf de juiste strategie geweest. Toen we de undercut eenmaal hadden gemist, hoopten we wat later in de race een mogelijkheid te creëren, maar dat lukte niet."

Hamilton uitte direct na de race ook al kritiek op de teamstrategie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen