Toto Wolff ontevreden na eerste dag Russische Grand Prix

M213293

Waar Ferrari en Red Bull Racing redelijk positief kunnen terugkijken op de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland, daar is de stemming bij Mercedes wat minder optimistisch.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren vandaag duidelijk de mindere van beide Ferrari's en Max Verstappen. Iets wat teambaas Toto Wolff totaal niet zint, zo liet hij aan Sky Sports weten: "Een negatieve dag. Om eerlijk te zijn, de snelheid is er niet."

Waar dat precies aan ligt is moeilijk te verklaren, aldus Wolff die toegeeft dat Ferrari en Red Bull de afgelopen weken hun huiswerk beter hebben gedaan dan de Zilverpijlen: "Ik denk dat we niet veel vooruit zijn gekomen. Het is duidelijk dat we niet veel energie hebben gestoken in het doorontwikkelen van de auto. Het lijkt er op dat de anderen dat beter hebben gedaan."

Toch verwacht Wolff dat zijn coureurs er zondag zullen staan. Het voordeel is dat beide Red Bulls een gridstraf staat te wachten en dat Bottas altijd op dreef is in Sotsji: "Dit is echt een baan voor Valtteri. Hij is gek op het gladde oppervlak en is hier altijd sterk. Als we tijdens de race het volledige potentieel van de auto weten te gebruiken dan heeft hij een kans hier te winnen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden