Toto Wolff van Mercedes naar Formula One Management?

M170530

Toto Wolff zou op de shortlist staan om de positie van Chase Carey over te nemen als CEO van Formula One Management. De Oostenrijker is sinds 2013 mede-eigenaar van het Mercedes Formule 1-team, maar zijn contract als teambaas loopt aan het einde van volgend jaar af. Website GPToday meldt dat Wolff zich aan het beraden is op zijn positie en toekomst.

De 47-jarige Torger ‘Toto’ Wolff was eind vorige en begin deze eeuw zelf actief als coureur, maar verdiende zijn kapitaal in de IT. In 2009 werd hij aandeelhouder en lid van de directie van Williams, om in 2013 de overstap te maken naar Mercedes. Bij die stal heeft hij 30 procent van de aandelen in handen. Als teambaas van de Zilverpijlen won hij vijf constructeurstitels.

Een eventueel afscheid van Mercedes zou kunnen samenhangen met het vertrek van Dieter Zetsche als directeur van Mercedes Benz. De twee hebben een uitstekende verstandhouding, iets wat volgens insiders niet gezegd kan worden van de relatie van Wolff met Ola Kallenius, de opvolger van Zetsche.

Meer voer voor speculatie vormen de plannen van Carey. De 65-jarige Amerikaan is sinds de overname van de Formule 1 door Libery Media de CEO van Formula One Management. Zijn contract bij Liberty Media loopt naar verluidt eind 2019 af, maar zou eventueel met één of twee jaar worden verlengd in verband met de ingrijpende regelwijzigingen die dat jaar vorm moeten krijgen. Daarna zou Wolff het stokje moeten overnemen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden