Toto Wolff waakt voor hoge temperaturen Hockenheim

spielbergfriday31-925072

Niet alleen Nederland hebben we deze week te maken met een hittegolf, ook in Duitsland liggen de temperaturen de komende dagen ver boven het gemiddelde. En dat betekent voor Mercedes dat het team tijdens de Duitse Grand Prix 'waakzaam' moet zijn, zo laat Toto Wolff weten.

De teambaas waarschuwt voor een herhaling van het scenario van de Grand Prix van Oostenrijk. In de door Max Verstappen gewonnen race op de Red Bull Ring kampten de Zilverpijlen door de hoge temperaturen met koelingsproblemen. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton konden op Spielberg geen vuist maken en finishten als derde en vijfde.

Als de weersvoorspelling uitkomt dan kon het er de komende dagen wel eens heet aan toegaan in Duitsland. Naar verwachting stijgen de temperaturen in Hockenheim op donderdag en vrijdag naar zo’n 40 graden. Voor zaterdag wordt een temperatuur voorspeld van 34 graden, waarna het zondag ‘afkoelt’ naar zo’n 27 graden.

De - mogelijk laatste - Grand Prix van Duitsland komt uiteraard aan bod in de jongste aflevering van de podcast Formule 1 aan Tafel:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden