Toto Wolff waarschuwt voor protest Bakoe tegen Red Bull

25 mei 2021 door Hidde Wissels
Christian-Horner-Toto-Wolff

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft Red Bull Racing gewaarschuwd dat er een protest volgt, als de flexibele achtervleugel gebruikt wordt tijdens de Grand Prix in Bakoe. Dat vertelde de Oostenrijker voor de camera van Skysports na de Grand Prix van Monaco.

Voor de Grand Prix van Frankrijk in het weekend van 20 juni heeft de FIA nieuwe tests aangekondigd voor de achtervleugel van de Formule 1-bolides. Deze zijn bedoeld om de flexibiliteit van de vleugel te testen of die niet te veel doorbuigt. Teams, waaronder Red Bull Racing, zouden hier een oneerlijk voordeel uit halen. Wolff vindt echter dat die test veel eerder moet plaatsvinden en dreigt dus te protesteren als Red Bull Racing die achtervleugel gebruikt tijdens het raceweekend in Bakoe.

"Ik denk dat als de flexibele vleugels worden gebruikt in Bakoe, met het voordeel dat het heeft, we naar de stewards stappen", zei Wolff. "En als dat niet genoeg is gaan we naar het International Court of Appeal (ICA). Dus ik vind dat de FIA ​​de zaken vóór Baku moet verduidelijken, want anders kan het erg rommelig worden."

Sergio Perez / Red Bull Racing / Grand Prix Monaco
Foto: Red Bull Racing / Sam Bagnall / Getty Images

Wolff is er daarnaast niet bang voor een protest vanuit het Red Bull-kamp te krijgen vanwege de flexibele voorvleugel van Mercedes, omdat deze net zoveel buigt als die van de huidige leider in het wereldkampioenschap.

"We hebben de voorvleugels geanalyseerd en ze buigen precies op dezelfde manier als die van Red Bull. Dus we zouden ook tegen elkaar kunnen protesteren over de voorvleugel", vertelt hij verder. "Maar het is duidelijk dat de achtervleugel meer buigt dan toegestaan. Volgens de regels is het geclassificeerd als niet-conform. Maar we zitten nu in een vacuüm waarin een nieuwe test komt die na Baku zal worden geïntroduceerd. We zijn er behoorlijk zeker van dat onze auto legaal is”, besluit Wolff.

Lees meer: F1 aan Tafel niet te spreken over Mercedes in GP Monaco

Lees meer: Discussie over flexibele achtervleugel laait opnieuw op

Lees meer: F1 aan Tafel: “Max meesterlijk in Monaco"

25 mei 2021 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen