Toto Wolff: Willen seizoen sterk eindigen

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, wilt het seizoen sterk eindigen. Wolff kijkt frustrerend terug op de races in Singapore en Japan en wilt momentum opbouwen voor de auto in 2023. 

De double header van Singapore en Japan was voor Mercedes niet de beste. Het team haalde in Singapore maar twee punten en kwam in Japan niet verder dan één auto in de top-5. Teambaas Toto Wolff reageert tegenover zijn team over de twee wedstrijden. "De double header in Singapore en Japan was frustrerend voor het team. We hebben de auto's niet in vrije lucht gezet, dat hadden we nodig om onze race pace te maximaliseren", aldus Toto Wolff. In Singapore zat Lewis Hamilton vast achter Carlos Sainz en in Japan kwam Hamilton niet langs Esteban Ocon. "We willen dit seizoen sterk eindigen en de resultaten van de vorige twee races maakte ons alleen maar meer vastberaden om dat te doen", vertelt de teambaas.

Grand Prix van Amerika

De Grand Prix van Amerika is de laatste waar het team van Mercedes een update zal brengen dit seizoen. Volgens Wolff is het geen grote update maar hoopt hij het gat richting de top een beetje te dichten. "We moeten het beetje tijd wat we nog over hebben op de baan gebruiken om stappen voorwaarts te maken dit seizoen. We moeten ook zoveel mogelijk leren voor de ontwikkelingen voor 2023", vertelt Wolff. De ontwikkelingen van de huidige auto ligt volgens hem op dezelfde lijn als de ontwikkelingen van de 2023-auto. De teambaas benoemt dat het circuit in Amerika een uitdagende baan is en dat het vaak geweldige races heeft. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van de Verenigde Staten

Lees ook: Singapore in 2023 twintig seconden sneller

Lees ook: Günther Steiner: "Ricciardo mag bellen voor een stoeltje bij Haas"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden