Tsunoda: "Pushte te hard bij insturen chicane"

SI202104160269_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda moet door zijn crash tijdens de kwalificatie zondag achteraan starten bij de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Japanner ziet desondanks kansen om toch een goed resultaat te behalen.

Tsunoda verloor de achterkant van zijn AlphaTauri-bolide bij de exit van de Variante Alta chicane. Daardoor spinde hij achterwaarts de muur in. "De crash vandaag tijdens de kwalificatie was mijn fout en ik wil mijn excuses aanbieden aan het team", zei Tsunoda. "Ik pushte te hard bij het insturen van de chicane en kon de auto daarna niet meer controleren. Het is zonde, want tot die bocht voelde de auto heel goed aan en het was een sterke ronde. Ik denk dat we Q2 op slechts één compound hadden kunnen bereiken."

SI202104170097_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Peter Fox/Getty Images / Red Bull Content Pool

Kans op regen

Hoewel inhalen op het krappe circuit van Imola niet makkelijk zal zijn, is Tsunoda positief over zijn kansen op een goed resultaat. "Ik geloof dat er bij de start van de race morgen kans is op regen, dus alles is nog mogelijk. Ik zal proberen zo hard mogelijk te pushen om vanaf achteraan naar voren te rijden. De auto lijkt heel goed, dus ik zal mijn gedachten vanavond resetten om morgen weer in de auto springen om te gaan racen."

Lees ook: Grand Prix van Spanje 2021 ook zonder publiek

Lees ook: Sergio Pérez: "Leren en punten halen nu belangrijkste"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden