Tsunoda tevreden met P9: "Ik denk dat punten mogelijk zijn"

door Shakyra van den Heuvel
VISA CASH APP RB

Na een onderlinge strijd tussen Tsunoda en Ricciardo tijdens de vorige race, laat de Japanner nu zien dat hij toch sneller is dan zijn teamgenoot. Tsunoda mag vanaf P9 starten en Ricciardo moet het doen met P14. 

Voor Daniel Ricciardo was het een lastige kwalificatie waardoor hij teleurgesteld was in het resultaat. "In Q1 waren de eerste paar ronden eigenlijk best wel goed. Wanneer we de snelle tijden moesten gaan zetten, lukte het gewoon niet. We weten wel waar sommige problemen vandaan komen, maar het was een frustrerende sessie", aldus Ricciardo na afloop bij F1.com. Uiteindelijk wist hij niet verder te komen dan de veertiende positie en zal hij een inhaalrace moeten gaan doen om te willen eindigen in de punten. Ondanks zijn tegenvallende resultaat voelt hij zich wel comfortabel in de auto. "Het is jammer. Hopelijk kunnen we morgen wat gaan inhalen."

Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda wist wel door te gaan naar Q3. Hij is tevreden met zijn resultaat en kijkt uit naar de race op zaterdag. "Ik heb het maximale eruit gehaald wat mogelijk was. Het is de eerste Q3 van dit seizoen, maar het was zeker niet makkelijk", aldus de Japanner. Tsunoda mag de race starten vanaf P9. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb)

"Halen van punten mogelijk"

Yuki Tsunoda start in een goede positie om punten te scoren voor het team van Visa Cash App RB. "Ik heb er vertrouwen in dat ik morgen punten kan halen. Het team heeft fantastisch werk geleverd vandaag." De race in Jeddah is altijd vrij onvoorspelbaar, dit komt door de hoge snelheid en daardoor de verhoogde kans op incidenten en safety car. "We hebben een goede voorbereiding voor morgen. Het zal een lange race worden en we zullen doen wat we kunnen." Voor elke coureur zullen de eerste paar bochten spannend zijn of ze hier zonder schade doorheen kunnen komen. 

Zie ook: Verschoor gediskwalificeerd en verliest overwinning sprintrace

Zie ook: Opnieuw teleurstelling bij Alpine na kwalificatie in Saoedi-Arabië

Zie ook: Red Bull start onderzoek tegen Helmut Marko

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden