Opnieuw teleurstelling bij Alpine na kwalificatie in Saoedi-Arabië

Alpine 2024 Saoedi Arabie Kwalificatie

Alpine beleefde een uitdagende start van het seizoen in Bahrein. Het team hoopte op een beter resultaat op het circuit van Saoedi-Arabië, maar opnieuw verlieten beide coureurs de kwalificatie na Q1. Esteban Ocon zal de race op zaterdag starten vanaf de zeventiende positie, gevolgd door Pierre Gasly op de achttiende plaats.

De kwalificatie op het stratencircuit in Saoedi-Arabië zorgt opnieuw voor teleurstelling bij het team van Alpine. Na in Bahrein op de zeventiende en achttiende plaats te eindigen hoopten de coureurs dit weekend op een beter resultaat. “We hadden beter verwacht”, vertelt Esteban Ocon na afloop van de kwalificatie bij Formula 1. “Ik ben natuurlijk gefrustreerd om er opnieuw uit te liggen in Q1. Over het algemeen ging het misschien een beetje beter dan Bahrein, maar we missen uiteindelijk nog steeds snelheid.” Na de tegenvallende resultaten in Bahrein liet het team al weten dat er een herstructurering plaatsvindt binnen de technische afdeling, in een poging om de prestaties te verbeteren. Het team zal meer tijd nodig hebben om ook op de baan stappen te kunnen maken. “We wisten uiteraard dat er geen grote veranderingen zouden zijn dit weekend, de auto is gewoon hetzelfde”, benadrukt Gasly bij Formula 1. “Desondanks hadden we een sterke eerste run, die ronde ging behoorlijk goed. Helaas had ik tijdens de tweede ronde vanaf het begin gewoon geen grip aan de achterkant. Dat zullen we moeten analyseren voor volgend weekend.” 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

 

Werken naar verbeteringen tijdens de race

Het Alpine-team start de race van zaterdag vanaf de zeventiende en achttiende positie. Vanuit hier zal het team proberen naar voren te komen om zo toch nog punten te scoren. Maar zelfs als de coureurs er niet in slagen om zich tijdens de race te verbeteren, blijft het belangrijk om rondes te blijven rijden. “We zullen vechten tijdens de race en absoluut alles geven, zoals we in elke sessie doen”, benadrukt Gasly. "We zullen zien wat we uit deze race halen, en als het alleen maar wat data is, zullen we die moeten verzamelen en van daaruit verdergaan met ons werk”, vult Ocon aan. 

 

Lees ook: Charles Leclerc: Hoopte dichterbij te staan

Lees ook: Sergio Pérez: "Geen verbetering in laatste ronde"

Lees ook: Max Verstappen pakt pole in Saudi-Arabië: "Goede dag gehad"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden