Max Verstappen pakt pole in Saudi-Arabië: "Goede dag gehad"

Verstappen, Sprint, Austin, 2023

Max Verstappen pakt voor de eerste keer pole position in Saudi-Arabië. Na drie goede sessies was hij 0.319 seconde sneller dan Leclerc die vanaf P2 mag vertrekken. Verstappen was tevreden met zijn kwalificatie, maar weet dat het een onvoorspelbare race zal gaan worden op zaterdag. 

De Nederlander was tevreden over hoe zijn vrijdag verlopen was. Tijdens de laatste vrije training kon hij nog een paar laatste dingen aanpassen aan de auto. "Vandaag hebben we de auto goed kunnen afstellen voor de kwalificatie. We hebben goed kunnen werken aan de hoge snelheidsbochten", aldus Verstappen na afloop bij F1.com. Gedurende Q1, Q2 en Q3 wist hij bovenaan te eindigen met een grote marge naar zijn concurrenten op P2 en P3. "Het is indrukwekkend hoe snel het hier gaat, maar ik heb veel vertrouwen in de auto. De auto was weer geweldig gedurende de kwalificatie."

In de vorige jaren wist Verstappen geen pole position te pakken vanwege verschillende problemen. In 2021 was hij heel erg goed op weg totdat hij in de laatste bocht de muur raakt en zijn ronde moest afbreken. Vorig jaar kreeg hij gedurende de kwalificatie problemen aan zijn motor waardoor hij vanaf P15 moest starten. Dit jaar viel alles op zijn plek en mag hij tijdens de race vanaf de eerste positie starten. "Het voelde een beetje als de mislukte ronde in 2021, maar nu heb ik hem wel goed afgemaakt", lacht de Nederlander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Onvoorspelbare race

In de afgelopen jaren is de race in Saudi-Arabië zeer onvoorspelbaar gebleken. Er zijn al verschillende incidenten gebeurd op het snelste stratencircuit in de wereld waardoor de races vrij chaotisch kunnen verlopen. "In het verleden hebben we gekke races gehad waardoor hij vrij onvoorspelbaar is." Er is een hoge kans op een safety car waardoor de strategieën op elk moment aangepast moeten kunnen worden vanuit de teams. Verstappen heeft zin in de race. "Ik heb er vertrouwen in dat de auto morgen ook goed zal gaan werken."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Wederom vertrek bij Alpine, ingenieur Bob Bell naar Aston Martin

Lees ook: Steeds meer aantijgingen tegen FIA-voorzitter Ben Sulayem

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden