Steeds meer aantijgingen tegen FIA-voorzitter Ben Sulayem

door Shakyra van den Heuvel
fia-blue-flag-1280

De FIA heeft bevestigd dat er een onderzoek is gestart naar de verschillende aantijgingen aan het adres van FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Volgens de BBC heeft hij geprobeerd de Grand Prix van Las Vegas te saboteren en zou hij beslissingen van stewards beïnvloeden. 

Inmiddels heeft de FIA bevestigd dat er twee klachten zijn ingediend tegen verschillende mensen van het management. Zo zou Ben Sulayem een aantal medewerkers hebben aangespoord om de Grand Prix van Las Vegas te saboteren. "Er moesten problemen gevonden worden, of ze nu bestonden of niet", volgens de BBC. Zij hebben een rapport ingezien van de FIA waar deze beschuldigingen werden benoemd. De reden achter deze vermeende sabotage zou een gevolg zijn van de machtsstrijd tussen de FIA en de Formule 1 (FOM). De Formule 1 is de eigenaar van het evenement in Las Vegas en hier is de FIA het niet helemaal mee eens. Uiteindelijk ging de Grand Prix van Las Vegas wel gewoon door, ondanks de problemen met de putdeksels in de eerste vrije training. 

FIA_Turkey09_418_7

Foto: FIA

Bemoeienis met straf Alonso

Een andere klacht gaat over de bemoeienis van Ben Sulayem met een straf die was gegeven aan Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië. De Spanjaard kreeg een tijdstraf van tien seconden omdat er tijdens er eerdere tijdstraf in de race al aan zijn auto was gewerkt en dat mag niet. Volgens de FIA-president was deze straf onterecht en moest deze teruggedraaid worden. Door deze tijdstraf was Alonso zijn podiumplek kwijt en eindigde hij op P4. Door de bemoeienis van Ben Sulayem werd de straf na afloop toch teruggedraaid en wist Alonso alsnog op het podium te eindigen.

Naar aanleiding van deze verschillende klachten loopt er een onderzoek van de ethische commissie van de FIA. De uitslag van deze onderzoeken wordt binnen vier tot zes weken verwacht. 

Lees ook: Olav Mol in F1 aan Tafel: Sainz moet naar Mercedes

Lees ook: Helmut Marko tevreden met prestaties Sergio Perez in Bahrein

Lees ook: Aston Martin blijft optimistisch na teleurstellend resultaat in Bahrein

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden