TT-winnaar Miller blijft bij Pramac met fabrieks-Ducati

180617_CAT_Miller_Pramac

Alma Pramac Ducati heeft bevestigd dat Jack Miller ook in 2019 voor het team blijft uitkomen. De Australiër staat rechtstreeks onder contract bij Ducati en krijgt dan ook de beschikking over een machine met fabrieks-specificaties, zoals nu ook het geval is bij zijn teamgenoot Danilo Petrucci die volgend jaar voor het officiële fabrieksteam uitkomt.

Miller maakte aan het eind van het vorige seizoen de overstap van de Marc VDS Honda naar de Pramac Ducati. Dat bleek een goede zet: in vijf van de zes races tot nu toe finishte de 23-jarige Miller in de top 10. In Argentinië werd hij zelfs vierde en startte hij van poleposition. In de MotoGP van Catalonië begint hij vanmiddag vanaf de dertiende plaats.

Zie ook ‘Jackass’ Miller pakt verrassend poleposition in Argentinië

180617_CAT_Miller
Foto: MotoGP.com

In 2015 ging de Australiër rechtstreeks van de Moto3 naar de MotoGP, wat destijds voor veel discussie zorgde of het wel verstandig was de Moto2 over te slaan. In 2014 won Miller zes Moto3-Grand Prixs.

In de MotoGP kwam Miller tot nu toe één keer op het podium: hij won de TT van Assen in 2016 na de herstart in de stromende regen.

Zie ook Miller bewijst in kletsnat Assen dat hij ‘geen idioot’ is

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden