'Red Bull zal door karakteristiek Shanghai dichterbij zitten'

AP-1VBJ3F7NW1W11_news

Grand Prix Radio-analist Ho-Pin Tung verwacht dat Red Bull Racing een sterk weekend tegemoet gaat in China. Volgens de Nederlander met Chinese roots zou het Shanghai International Circuit het team van Max Verstappen goed moeten liggen.

"Ik ken het circuit goed. Ik heb er veel geracet, onder andere in het World Endurance Championship", begint Tung zijn verhaal op Grand Prix Radio. "Het is een mooie baan met veel uitdagende bochten en een lang recht stuk dat heel karakteristiek is. Het circuit kent een afwisseling van snelle bochten en langzame hairpins."

"Ook voor de engineers is het een uitdagende baan", vervolgt Tung. "De linker voorband slijt een stuk harder dan de andere banden. De teams zullen kiezen voor een zogeheten 'split-chamber-afstelling'. Als je kijkt naar de bovenkant van de linker voorband dan zul je zien dat deze een stuk meer naar binnen staat dan de rechter voorband. Dit alles om de slijtage te beperken in die lange bochtencombinatie één, twee, drie. En natuurlijk de parabolica, bij het opkomen van het rechte stuk."

Juist die karakteristieken zouden Red Bull goed moeten liggen, al verwacht Tung dat Ferrari qua snelheid het te kloppen team zal zijn. "Ik denk dat Ferrari weer bovenaan zal staan, maar Red Bull zal een stuk dichterbij zitten dan normaal."

De volledige preview van Ho-Pin Tung is te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden