Turkije vervangt Canada op F1-kalender

gp-turkije-2020

De Grand Prix van Turkije wordt de zevende race van dit kalenderjaar. Het is daarmee de vervanger van de wedstrijd in Canada die niet door kan gaan vanwege de strenge quarantaineregels die daar op dit moment gelden.

De race in Canada kon onmogelijk doorgaan omdat het voor de Formule 1 onmogelijk is om veertien dagen in quarantaine te gaan bij aankomst in het land. Montreal, de plaats waar het evenement normaal gesproken jaarlijks plaatsvindt, heeft er alles aan gedaan om de Grand Prix toch mogelijk te maken.

”Contract voor Canadese Grand Prix gaan we met twee jaar verlengen"

"We zijn dankbaar voor de inspanningen van de promotor en de autoriteiten in Canada, Quebec en Montreal tijdens de afgelopen weken om de race mogelijk te maken. We kunnen daarnaast melden dat we het contract voor de Canadese Grand Prix met twee jaar gaan verlengen", meldt de Formule 1 op haar eigen website.

"We zullen met de promotor gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat mensen die een ticket hebben voor de race van 2020 of 2021 de optie krijgen om het geld terug te krijgen of het ticket te gebruiken om naar de race te komen in 2022."

Stefano Domenicali vindt het erg jammer dat de race in Canada voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan maar is daarnaast erg blij met de Turkse Grand Prix als vervanger, zeker gezien de wedstrijd van vorig jaar.

”Turkije heeft een geweldig circuit dat prachtige gevechten oplevert"

"Hoewel het teleurstellend is dat we dit seizoen niet in Canada kunnen rijden, kunnen we bevestigen dat Turkije in 2021 een Grand Prix gaat organiseren", vertelt Domenicali, ceo van de Formule 1. "Ik weet dat al onze fans enthousiast zijn over de geweldige start van het seizoen en Turkije heeft een geweldig circuit dat prachtige gevechten oplevert. Ik wil de promotor en de autoriteiten in Canada bedanken voor al hun inspanningen de afgelopen weken, maar de reissituatie maakte onze plannen onmogelijk. Ik wil ook de promotor en de autoriteiten in Turkije bedanken voor hun bereidheid om een ​​Formule 1-race te organiseren", besluit Domenicali.

https://twitter.com/F1/status/1387428917808668672

Lees meer:

Olav Mol: "Grand Prix van Canada gaat waarschijnlijk niet door"

Verstappen kijkt uit naar Grand Prix van Portugal

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden