Valentino Rossi blijft nog twee jaar langer in de MotoGP

images_MotoGP_2016_03_maart_160319_MotoGP_Rossi2jaar2

Aan de vooravond van de eerste Grand Prix van 2016 hebben Valentino Rossi en Yamaha hun contract met twee jaar verlengd. Dat houdt in dat de nu 37-jarige negenvoudig wereldkampioen ook in 2017 en 2018 nog in de MotoGP rijdt. “Ik wil blijven rijden zolang ik competitief ben en het leuk vind,” verklaarde Rossi zijn carrièreverlenging.

De deal komt niet als een verrassing. Valentino Rossi gaf eerder al aan nog best twee jaar te willen doorgaan, maar zei daar bij dat hij eerst een aantal wedstrijden wilde afwachtte om te kijken hoe het ging. “Ik vind grote voldoening in het werken met dit team. Iedereen wil altijd de grenzen net nog een beetje verleggen en dat maakt het zo fijn werken. Ik ben nog altijd gemotiveerd en heb nog altijd plezier en dat is mede dankzij Yamaha,” zei Rossi in Qatar, waar de beslissing wereldkundig werd gemaakt. 

Negen keer wereldkampioen

In het oliestaatje begint de nu 37-jarige Italiaan aan zijn 21ste Grand Prix-seizoen en opent hij de jacht op zijn tiende wereldtitel. In de laatste race van vorig seizoen miste hij die op het nippertje en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats, achter teamgenoot Jorge Lorenzo. Ook in 2014 werd Rossi tweede, toen achter Marc Marquez. In 2009 was Rossi voor het laatst wereldkampioen. 

Terug bij Yamaha

Valentino Rossi keerde in 2013 terug bij Yamaha, na een paar zeer onbevredigende jaren bij Ducati. Toen was er een paar keer sprake van dat hij zou stoppen, omdat winnen er duidelijk niet meer in zat. Bij Yamaha vond hij het plezier terug en kon hij weer wedstrijden winnen. De teller staat momenteel op 112 Grand Prix-overwinningen, waarvan 86 in de koningsklasse. Van zijn negen wereldtitels behaalde Rossi er zeven in de 500cc/MotoGP. Vorig seizoen stond hij bij vijftien van de achttien wedstrijden op het podium. Hij won er vier. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden