Valtteri Bottas: "Een van mijn beste ronden ooit"

30-saturday-mexico

Valtteri Bottas heeft een verrassende pole position weten te pakken voor de Grand Prix van Mexico. De Fin wist na een sterke eerste ronde in Q3, de Red Bulls en zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor te blijven. 

“Het waren geweldige rondjes”, zo laat de Fin weten na afloop van de kwalificatie tegenover Formula 1. “Vooral mijn eerste run in Q3. De laatste sector in mijn laatste run was niet te evenaren, maar ik denk eerlijk gezegd dat de eerste run een van mijn beste ronden was, aldus de Mercedes-coureur.

“In de derde training kwamen we in de eerste ronde snelheid tekort. We hebben in de ochtend flinke stappen gezet. Nu was de auto echt goed en een plezier om in te rijden."

Temperatuur voordeel voor Mercedes?

Volgens de Finse coureur zou het voordeel voor Mercedes ook door de hogere temperaturen kunnen komen. "We hebben alles geoptimaliseerd met bandentemperaturen en de afstelling voor de race op zondag.”

“Het is een lang recht stuk met de andere auto's achter ons en met een slipstream zijn er kansen. Als team is het echter geweldig om twee auto’s op de eerste rij te hebben en hopelijk kunnen we onze posities op de een of andere manier behouden”, zo sluit de Fin af.

Lees ook: Valtteri Bottas pakt pole position voor GP van Mexico

Lees ook: Chadwick: “Formule 1 nog nooit zo dichtbij geweest”

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden