Valtteri Bottas: "Eénstopper had makkelijk gekund"

SI202111140546_hires_jpeg_24bit_rgb

Valtteri Bottas wist zijn pole position voor de Grand Prix van Brazilië niet te verzilveren. De Fin gaf de leiding meteen na de start uit handen en zakte zelfs even terug naar de vierde stek. Uiteindelijk kwam Bottas als derde over de finish en daar is hij best tevreden mee, zo vertelde hij na afloop bij het podiuminterview tegenover Felipe Massa.

"De start was tricky, daar ben ik ook best teleurgesteld over net als mijn eerste ronde, maar ik deed mijn best", begon Bottas. Hij kwam prima weg, maar Max Verstappen pakte het slim aan en stak zijn bolide binnendoor. De Nederlander pakte de leiding af van de Fin en Bottas zag zelfs Sergio Pérez aan zich voorbijgaan.

"Meer punten gepakt dan Red Bull"

De virtual safety car kon dan ook op geen beter moment komen. Verstappen, Lewis Hamilton en Pérez hadden hun pitstops al gemaakt, maar Bottas nog niet. Hij dook meteen de pits in en verloor zo een stuk minder tijd dan normaal. Door middel van deze pitstop kwam hij weer voor Pérez terecht. Hoewel de meeste coureurs, inclusief Bottas zelf, voor een tweestopper gingen, denkt de Fin niet dat dat de beste strategie was. "Ik denk dat een éénstopper makkelijk had gekund, maar ik ben blij dat we in ieder geval meer punten hebben gepakt dan Red Bull."

Lees ook: Hamilton wint GP van Brazilië na knappe inhaalrace

Lees ook: Tanabe verrast door vele motorwissels Mercedes

Lees ook: 50.000 euro boete voor Verstappen na aanraken auto Hamilton

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden