Valtteri Bottas: "Lekke band kwam uit het niets"

M291193

Valtteri Bottas had een slechte dag op het circuit van Losail. Hij ging de Grand Prix van Qatar slecht van start, waardoor hij terugzakte naar de elfde positie. Na verloop van tijd had de Fin een goed ritme gevonden, maar moest hij naar binnen door een lekke band. Uiteindelijk besloot het team vlak voor het einde van de race om Bottas binnen te halen vanwege de hoeveelheid schade aan de auto. 

Voorafgaand aan de race werd bekendgemaakt dat Bottas drie plaatsten gridstraf kreeg omdat hij tijdens de kwalificatie een gele vlag had genegeerd. Dit leverde hem uiteindelijk een zesde startpositie op. Doordat de Fin een slechte start had, kwam hij lange tijd klem te zitten op de elfde positie. Toen hij eindelijk zijn ritme had gevonden en op koers lag voor een goede positie, kreeg hij een lekke band. Desondanks slaagde Bottas erin om de pitstraat te bereiken en terug te keren op de baan. Wegens te veel schade besloot het team van Mercedes toch om de Fin zes ronden vóór de finish naar binnen te halen.

Valtteri Bottas / Grand Prix van Qatar / Formule 1 2021 / Mercedes AMG F1
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

'Ik had geen grip'

Na afloop van de race vertelde Bottas tegenover Ziggo Sport dat hij niet genoeg temperatuur kon krijgen in de banden. "Misschien stond ik op de vuile kant van de baan, maar ik had gewoon geen grip. Het was tricky." Vervolgens leek het alsof de Fin zich kon herpakken, maar helaas werd zijn race verstoord door een lekke band. "Toen was de racepace goed, maar er waren geen waarschuwingssignalen dat ik een lekke band zou krijgen." Afgezien van de lekke band had Bottas op een podium gehoopt. "Ik denk dat we op het podium hadden moeten staan vandaag", aldus de Fin.

Lees ook: Christian Horner naar stewards belediging FIA

Lees ook: Max Verstappen: "Wordt een spannend gevecht tot het einde"

Lees ook: Hamilton wint GP van Qatar voor Verstappen en Alonso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden