Valtteri Bottas maakte kostbare fout in bocht 10

M266432

Valtteri Bottas pakte in Barcelona de derde startplek voor de Grand Prix van Spanje. De Fin liet na de kwalificatie weten dat het spannend was en in bocht 10 wat tijd verloor tijdens zijn snelle ronde in Q3.

"Het zat dicht bij elkaar en ik deed zeker mee in het gevecht om pole position. Ik denk dat de eerste runs in Q3 sneller waren. In bocht 10 mistte ik de apax waardoor mijn auto wat wegschoot. Daardoor verloor ik een tiende ofzo, dat was de marge voor de pole.", liet de Fin na de kwalificatie tegenover Pedro de la Rosa weten.

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

"We hebben een sterke auto en zondag zal het zonder twijfel een goed gevecht worden. Het zal spannend worden tussen Red Bull Racing en ons. Als je de banden in goede staat kunt houden, zal je competitief zijn", liet Bottas weten over de slijtage van de banden.

"Mogelijk zullen sommigen een éénstopper gaan doen, sommigen zullen voor een tweestopper gaan. Ik ga je niet verklappen wat onze strategie zal zijn", grijnsde de Fin. Bottas kan zondag de race vanaf de schone kant van het circuit in Barcelona aanvangen op de zachte band. Voor hem staan Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Lees ook: Lewis Hamilton pakt historische honderdste pole position

Lees ook: Hamilton: "Kan niet geloven dat dit mijn honderdste pole is"

Lees ook: Wolff: "Spelen geen stoelendans met Bottas en Russell"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen