Valtteri Bottas: "Moest zien te overleven tot het einde"

M289014

Valtteri Bottas heeft de sprintkwalificatie van Brazilië gewonnen en zal daardoor de Grand Prix van Brazilië vanaf pole position starten. De Fin had een ijzersterke start en pakte zo de leiding over van Max Verstappen. De Mercedes-coureur gaf de leidende positie vervolgens niet meer uit handen. "De start was key. Ik moest een goede start hebben", stelde Bottas na afloop voor de camera bij Felipe Massa. 

Een goede start had de Fin zeker mede dankzij zijn gewaagde bandenkeuze. "We hebben gegokt met de softs, dat zou een voordeel moeten zijn bij de start en het werkte. Alles ging zoals gepland", legt Bottas uit. Hij pakte de leiding en reed een beetje weg bij Verstappen. Toen de Nederlander de Ferrari van Carlos Sainz weer voorbij was, wist hij wel in te lopen op de Fin. Hij reed zelfs even in zijn DRS, maar tot een echte inhaalpoging kwam het niet.

"Max had moeite met volgen"

"Ik moest zien te overleven tot het einde", stelt de Mercedes-coureur. Hij wist het gat naar Verstappen goed te managen ook al waren zijn banden naar eigen zeggen niet heel goed meer. "Op het einde was het best close, maar Max had moeite met volgen in bepaalde bochten, dus we hielden het vol. Als de race drie ronden langer had geduurd, was ik flink in de problemen gekomen."

Wat de race betreft, meent Bottas dat de situatie heel anders zal zijn. "Ik reken toch wel op twee stops en het wordt veel warmer. Daarnaast heeft Lewis (Hamilton red.) ook een goede uitgangspositie, dus hij zal ook een rol gaan spelen."

Lees ook: Bottas pakt pole position na spectaculaire sprintkwalificatie

Lees ook: 50.000 euro boete voor Verstappen na aanraken auto Hamilton

Lees ook: Tanabe verrast door vele motorwissels Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden