M275561

Valtteri Bottas is als derde over de finish gekomen tijdens de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Fin startte de sprintkwalificatie ook als derde en reed een relatief saaie sprintrace. Na afloop vertelde de Mercedes-coureur over zijn sprintrace bij Formula 1.

Het team van Mercedes besloot voor aanvang van de sprintkwalificatie een gok te nemen. Valtteri Bottas zou de sprintrace namelijk op softs rijden, terwijl het grootste gedeelte van het veld, inclusief de coureurs voor hem, hadden gekozen voor de mediums. "We probeerden iets anders te doen dan de rest. Het doel was natuurlijk om hem (Verstappen) bij de start of in de eerste ronde te pakken", legt Bottas uit.

Valtteri Bottas / Mercedes / Grand Prix van Groot-Brittannië / Silverstone / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

De Nederlander had echter een wereldstart waardoor Bottas niet eens in de buurt kon komen. Verstappen haalde Hamilton in, waardoor de Fin vast kwam te zitten achter zijn teamgenoot. "In bocht 1 werd ik een beetje geblokt waardoor ik het momentum niet echt kon gebruiken." Het lukte Bottas verder niet om Hamilton nog aan te vallen. De Fin reed  een aantal seconden achter Hamilton en beleefde verder een vrij saaie race.

'Warmte kan problemen opleveren'

Alleen richting het einde hoorden we Bottas weer. De Mercedes-coureur had namelijk blaren op zijn banden zitten en begon ook vibraties te voelen. "Aan het einde konden we onze positie behouden op de softs ook al zaten er blaren op mijn banden. Het is oké", vertelt de Fin over zijn banden. "De sprintkwalificatie heeft ons laten zien dat de race niet makkelijk gaat worden. Als het nog warmer wordt, kan dat meer problemen opleveren, maar nu zijn we ons er in ieder geval bewust van. Tijdens de race kan alles gebeuren."

Lees ook: Verstappen: “Wordt interessante battle voor overwinning”

Lees ook: Verstappen wint eerste F1-sprintkwali ooit en pakt pole

Lees ook: Richard Verschoor wint sprintrace 2 op Silverstone

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden