Valtteri Bottas snelste in nietszeggende VT1

Valtteri Bottas in de auto eerste testdag Bahrein 2022

Valtteri Bottas is de snelste in de eerste vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Door de regen is er weinig gereden op de baan en zeggen de tijden ook niet heel veel. Hij wordt gevolgd door Lewis Hamilton en Carlos Sainz.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

De Top 10:

1) Valtteri Bottas 1:42.249

2) Lewis Hamilton +0.532

3) Carlos Sainz +0.718

4) Charles Leclerc +1.552

5) Mick Schumacher +1.646

6) Guanyu Zhou +3.922

7) Kevin Magnussen +5.912

8) Lance Stroll +8.994

9) Yuki Tsunoda +9.124

10) Sebastian Vettel +16.919

 

14:59

Rode vlag, Lance Stroll ligt eraf met zijn slicks. Hij heeft het geprobeerd maar niet gered. Hiermee is het ook het einde van de sessie.

14:58

Een aantal coureurs volgt het voorbeeld van Lewis Hamilton gaat ook op de slicks naar buiten en durven het ook aan. Voor Hamilton was het wel heel erg glijden in het nog natte gedeelte. 

14:54

Met nog zes minuten te gaan is Lewis Hamilton de eerste die op de soft band naar buiten gaat. De baan is volgens hem en zijn team dus droog genoeg.

14:49

En daar is Lewis Hamilton op de baan. Hij zoekt duidelijk de natte plekken op de baan met zijn intermediates. Of het een rondje voor de fans is of echt voor data is niet duidelijk. 

14:41

Inmiddels zijn heel veel coureurs uit de auto gestapt om met het team te overleggen. Lewis Hamilton liep even naar buiten om te zwaaien naar de fans. Verder is er geen actie op de baan. 

14:37

En het is weer aan het druppelen. Veel actie gaan we niet meer zien op de baan. Voor VT2 is er wel droog weer voorspeld, dus iedereen wacht daarop om data te verzamelen en rondjes te rijden.

14:30

We zitten op de helft van de eerste vrije training en er zijn nog maar negen tijden gereden. Met Carlos Sainz als snelste. De rest van de coureurs hebben vaak maar een rondje gereden en zijn weer naar binnen gegaan. 

14:24

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

14:19

Max Verstappen was heel kort op de baan. Hij heeft een rondje op de intermediates gedaan en is weer naar binnen. Sommige stukken zijn echt te droog voor de inters, maar andere stukken echt te nat voor slicks, het is wachten totdat de eerste coureur op slicks naar buiten komt.

14:14

Sommige delen van de baan zijn nog erg nat en andere delen juist een stuk droger. Hierdoor is het nog lastig in te schatten wanneer je naar de droog weer banden kan overstappen. De regen is in ieder geval gestopt.

14:09

Het is nog erg rustig op de baan. Alleen Fernando Alonso, Alexander Albon en Yuki Tsunoda zijn naar buiten, de rest staat droog binnen. 

14:03

Het regent toch wel een beetje harder op Silverstone. De auto's die op de baan zijn, zijn dan ook op de intermediate banden naar buiten. 

14:00

Het licht staat op groen en beide Mercedessen zijn als eerste naar buiten. Dat hoor je goed bij het publiek die flink aan het juichen is voor de Britse coureurs.

13:58

De regenjassen zijn aan bij de fans, want het is aan het druppelen. Het is nu afwachten of de regen doorzet of dat het bij miezeren blijft. 

13:55

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

13:52

We beginnen het liveblog met gezellig nieuws, Daniel Ricciardo is namelijk vandaag jarig! de Australiër is maar liefst 33 jaar geworden en de Formule 1 wenst hem dan ook een fijne verjaardag. 

13:50

Welkom bij het liveblog over de eerste vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Met de wisselvallige weersvoorspellingen kunnen we misschien wel verrassende namen bovenaan zien staan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden