Valtteri Bottas: "Tweestopper was beter geweest"

M270226

Valtteri Bottas kende wederom een teleurstellende dag in Frankrijk. De Mercedes-coureur moest het podium laten aan Sergio Pérez in het laatste deel van de wedstrijd op Circuit Paul Ricard. Al tijdens de race werd duidelijk dat de Fin liever een tweestopper gemaakt had, net als Max Verstappen dat deed.

"Dit is niet wat we vandaag gewild hadden", liet Bottas na de race tegenover Ziggo Sport weten. "Red Bull heeft meer punten gescoord dan wij. Ik denk dat ze vandaag wat slimmer waren met de strategie. Ik denk dat we een tweestopper hadden moeten doen, daar moeten we echt naar gaan kijken."

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Over de boardradio werd tijdens de race al duidelijk dat de Fin liever een tweestopper had gehad. "Waarom luistert er niemand naar mij", luidde het richting het team van Mercedes.

"Het was zeker een stuk beter dan in Baku. Gezien de snelheid in de race zaten we dicht bij die van Red Bull. Dat is zeker positief. Ik kijk uit naar volgend weekend", sloot Bottas af. Het Formule 1-circus trekt nu verder naar Oostenrijk waar ze de komende twee weekenden zullen racen op de Red Bull Ring.

Lees ook: Hamilton: “Red Bull sneller op rechte stuk”

Lees ook: Verstappen: “Tweestopper heeft gelukkig goed uitgepakt”

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen