Valtteri Bottas verlengt contract bij Mercedes

bottas

Valtteri Bottas heeft zijn contract bij Mercedes verlengd. De 28-jarige Fin zal ook in 2018 voor de Duitse renstal rijden.

Dat maakte Mercedes woensdag bekend. De huidig nummer drie van het wereldkampioenschap zal volgend jaar aan zijn tweede seizoen bij het team van Toto Wolff beginnen.

"Ik ben vereerd en trots dat ik mijn werk bij Mercedes voort mag zetten", laat Bottas in een persbericht weten.

"Vanaf het eerste moment dat ik in januari bij dit team terecht kwam heb ik van alle dagen genoten. Als coureur ben ik enorm gegroeid en heb ik heel veel geleerd. We hebben al een aantal bijzondere dingen bereikt", aldus Bottas die dit seizoen twee overwinningen boekte.

"Voor dit seizoen gaven ze mij vertrouwen door mij binnen te halen. Het voelt goed dat ik dat vertrouwen heb om kunnen zetten in een nieuw contract."

Wolff

Mercedes-teambaas Toto Wolff is erg tevreden met de prestaties van Bottas. "Het was een enorme uitdaging voor hem omdat hij vlak voor het begin van het seizoen werd gecontracteerd", zegt Wolff in hetzelfde persbericht. "Hij pakte die uitdaging met beide handen aan en heeft indrukwekkende resultaten neergezet. Er was voor ons geen reden te verzinnen om niet hem door te gaan."

Voordat Bottas aan het begin van dit seizoen bij Mercedes terechtkwam reed hij vijf seizoenen lang voor Williams.

Bottas' teamgenoot Lewis Hamilton heeft een doorlopend contract en was dus al eerder zeker van een langer verblijf bij het team. Met de bevestiging van Bottas zijn alle plaatsen bij de topteams voor volgend seizoen bezet.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden