Valtteri Bottas verrast door teamorder van Mercedes

M173829

Valtteri Bottas verwacht niet dat hij dit jaar een cadeautje krijgt van teamgenoot Lewis Hamilton nadat hij afgelopen weekend in Sotsji tijdens de Grand Prix van Rusland de zege aan de Engelsman moest laten.

De Fins Mercedes-coureur land beleefde een vrij dubbel weekend. Hij kwalificeerde zich in Sotsji op pole en leek tijdens de race op koers naar zijn vierde Formule 1-overwinning. Halverwege kreeg hij echter van het team het bevel om Hamilton voorbij te laten en Sebastian Vettel af te stoppen.

Bottas was enigszins verrast door de teamorder: "Het was niet iets dat we van tevoren hadden gepland. Normaal bespreken we voor de race alle scenario’s en hoe we op verschillende situaties moeten reageren. Dit hebben we echter nooit kunnen voorzien. Ik hield er in ieder geval geen rekening mee." Bottas lag op het moment van de order tweede achter Max Verstappen: "Ik was bezig hem in te halen en kreeg opeens de mededeling dat ik aan de kant moest voor Lewis. Dat was wat verwarrend."

Door de overwinning heeft Hamilton met nog vijf races te gaan een comfortabele voorsprong van vijftig punten op Vettel. Dat zou Mercedes de mogelijkheid moeten bieden om Bottas een overwinning te schenken, maar daar zit de Fin niet op te wachten: "Ik verwacht niets terug van het team. Bovendien: als ik win dan wil ik dat ook echt verdiend hebben met puur racen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden