Valtteri Bottas: "Weet niet waarom ik de snelheid niet had"

M265634-1

Valtteri Bottas mocht de Grand Prix van Portugal vanaf pole position aanvangen. De Fin wist deze plek uiteindelijk niet vast te houden en finishte als derde, achter teamgenoot Lewis Hamilton en Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Een teleurstellende uitslag voor Bottas.

"Het was lastig vandaag. Ik weet niet wat er precies gebeurde in de eerste stint. Ik had simpelweg de snelheid niet. Het voelde alsof alles van mijn kant goed was na de herstart", liet Bottas na de race tegenover Formula 1 weten.

"Toch zag ik al snel dat ik niet de snelheid had op de medium compound, zoals Lewis en Max die hadden. Ik heb geen idee waarom, dat moeten we uitzoeken." De Fin gaf aan dat het na zijn pitstop op de hardere band beter ging. "Op een bepaald moment kon ik naar Max toe rijden, maar toen kreeg ik een probleem met een sensor en verloor snelheid. Ik verloor daardoor vijf seconden op Max en dat was het dan", vervolgde de Mercedes-coureur.

Toto Wolff / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Aansporing van Toto Wolff

Gedurende de race werd Bottas via de teamradio door zijn engineer en later zelfs door teambaas Toto Wolff aangemoedigd in zijn gevecht met Verstappen. Iets wat de Fin na de race wel bleek te waarderen. "Op meerdere momenten heeft hij iets gezegd over de radio", verklaarde Bottas. "Het was aanmoedigend en het laat zien dat er steun en passie achter zit. Natuurlijk geef ik altijd alles als ik op de baan ben, maar het is goed."

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Lees ook: Lewis Hamilton: "Fysiek en mentaal lastige race"

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden