Van Amersfoort Racing vanaf 2022 in Formule 3

SI202008300298_hires_jpeg_24bit_rgb

Mooi nieuws voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Het team van Frits van Amersfoort gaat vanaf 2022 in het FIA Formule 3-kampioenschap rijden. Daarmee keert het team terug op het hoogste niveau van de Formule 3-categorie. 

Van Amersfoort Racing was jarenlang actief in het Europees Formule 3-kampioenschap. Zo reed Max Verstappen in 2014 voor het team en deed Charles Leclerc dat een jaar later. Verstappen maakte zijn debuut in de autosport met het team uit Zeewolde. Hij deed dat zeer verdienstelijk door tien races te winnen.

"Racen is onze passie, dus het is geen geheim dat we enorm uitkijken naar de overstap naar het FIA Formule 3-kampioenschap”, zegt Frits van Amersfoort, oprichter en teambaas van VAR. “We hebben een lange staat van dienst in het ondersteunen van jonge getalenteerde coureurs. Met deze stap kunnen we de talenten nog meer tegemoet komen en hen helpen om zich goed te ontwikkelen. Dit is iets waar we erg veel passie voor hebben en ik kijk ernaar uit om met het team op de grid te staan."

“We zullen niets aan het toeval overlaten"

Ook Rob Niessink, ceo van Van Amersfoort Racing, heeft erg zin in volgend seizoen. Hij laat weten dat het team deze stap zeer serieus neemt en er alles aan gaat doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

"Het is duidelijk dat we erg enthousiast zijn om volgend jaar deel te nemen aan het F3-kampioenschap”, vertelt Niessink. "We nemen deze uitdaging uiterst serieus en zullen niets aan het toeval overlaten. Met de ervaring die we hebben weten we wat ons te wachten staat en dus ook waar we ons op moeten voorbereiden de komende maanden”, besluit hij.

Om te blijven groeien wordt Tom Claessen de nieuwe teammanager van het team. Onder zijn leiding gaat het team op zoek naar nieuwe successen in de Formule 3. Van Amersfoort Racing doet samen met negen andere teams mee in de Formule 3 van 2022 tot en met 2024.

Lees ook: Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

Lees ook: Sergio Pérez: “Voelt goed om weer op het podium te staan"

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden