Van Berlo voor Huber Racing naar Duitse Carrera Cup

Kay-van-Berlo

Kay van Berlo zal in 2020 uitkomen in de Duitse Porsche Carrera Cup voor Huber Racing. Na een goed seizoen in de Carrera Cup Benelux met één overwinning, mag hij het nu in de hoogaanschreven Duitse variant proberen.

Van Berlo laat weten trots te zijn op zijn overstap naar de Duitse Carrera Cup. "Deze hoog aangeschreven raceklasse is voor mij de perfecte plek om mijn loopbaan in de autosport een nieuw vervolg te geven."

De coureur uit Veghel zal in de voetsporen treden van landgenoot Larry ten Voorde die vorig jaar voor het team uitkwam. Dat geeft hem dan ook vertrouwen. "Ik kom uit voor het team van Huber Racing, dat vorig jaar met Larry ten Voorde al een puik seizoen heeft neergezet en dus weet wat er voor nodig is om succes te boeken."

Van Berlo proefde eerder aan endurance-racing door in de Europese Le Mans Series uit te komen, maar kijkt ernaar uit om weer met 'het mes tussen de tanden' te kunnen rijden. "Er wordt geknokt om elk stukje afsfalt, iets wat ik eerlijk gezegd in het endurance racen soms een beetje miste."

Hoewel de precieze invulling voor dit jaar hoogst onzeker is door de coronacrisis, durft hij wel voorzicht zijn doelen uit te spreken. "Ik verwacht veel te kunnen leren in mijn eerste jaar in dit kampioenschap. Ik wil mezelf gedurende het seizoen zoveel mogelijk verbeteren. 'Progressie' wordt het toverwoord voor dit seizoen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden