Giedo van der Garde: 'Bottas altijd goed in Sotsji'

M168883

Max Verstappen is zelf niet echt te spreken over zijn kansen voor de komende Grand Prix van Rusland. Volgens de Nederlander is zijn Red Bull RB14 niet echt geschikt voor het Sochi Autodrom en bovendien krijgt hij dit weekend hoogstwaarschijnlijk een gridstraf vanwege het vervangen van een aantal motoronderdelen.

Ziggo Sport-commentator Giedo van der Garde deelt de mening van Verstappen. "Het circuit is redelijk oké, niet echt spectaculair. Voor Max denk ik dat het een moeilijk weekend gaat worden. Je hebt natuurlijk veel lange rechte stukken en het is niet echt een mechanisch circuit. We moeten maar afwachten wat hij doet, met de straf die hij krijgt en hoeveel plekken hij naar achteren wordt gezet."

Van der Garde zet voor komend weekend zijn geld op Valtteri Bottas: "Het is echt een circuit voor Mercedes. De afgelopen jaren hebben ze er alles gewonnen. Ik denk dat Bottas er erg sterk gaat zijn: hij heeft er al een podium met Williams en een overwinning met Mercedes behaald. Het is natuurlijk een circuit met veel medium speed bochten. Niet echt high speed, op de een of andere manier ligt dat Bottas toch wel heel erg goed."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen