Van der Garde: 'Hockenheim goed circuit voor Red Bull'

AP-1P4DJCWWN1W11_news

Giedo van der Garde verwacht dat Red Bull Racing komend weekend goed voor de dag komt op de Hockenheimring. Dat zegt de voormalig Formule 1-coureur van Caterham donderdag in zijn voorbeschouwing die te horen is op Grand Prix Radio.

"Hockenheim is een circuit met veel mediumsnelheid- en langzame bochten. Er zijn slechts twee heel snelle bochten: de eerste bocht en bij het inkomen van het stadion. Het is dus belangrijk om een auto te hebben die mechanisch veel grip heeft, goed remt en sterk is in het accelereren."

Van der Garde vervolgt: "De rechte stukken zijn niet super lang. Motorvermogen is dus niet echt belangrijk. Wat dat betreft is Hockenheim een goed circuit voor de Red Bull. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zullen dichter bij de Ferrari's en Mercedessen staan."

De volledige voorbeschouwing van Van der Garde is te beluisteren op onze radiozender. Het commentaar van Olav Mol voor de kwalificatie van de Duitse Grand Prix en de race is - net als alle andere GP's - live te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen