Van der Garde over WEC: "Was een enerverend weekend"

400019600787_312365

Voor de Nederlander Giedo van der Garde was het een enerverend weekend op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij nam met Racing Team Nederland deel aan de WEC 6 uurs-race. Het was een race gevuld met inhaalacties, regen en safety cars. Van der Garde en zijn team finishten uiteindelijk als derde. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt hij terug op zijn raceweekend. 

"We hebben een enerverend weekend achter de rug. Tijdens de kwalificatie hadden we een fuckup gemaakt. Een van ons had geen tijd kunnen rijden wat betekende dat we in de race als allerlaatste moesten starten", begint Van der Garde. "We hadden ook nog het nadeel dat we achter de safety car moesten starten. Bij een normale start heb je vaak al veel auto's te pakken."

Gat dichten

Er zat niks anders op dan stuk voor stuk de andere bolides op de baan inhalen en je zo een weg naar voren banen. De race begon op een natte baan en Van der Garde was meteen al veel sneller dan de rest van het veld. "Na het eerste stuk lagen we al tweede. Toen begon het wat op te drogen en konden we naar slicks. Het gat naar de nummer één hebben we helemaal gedicht."

https://twitter.com/GvanderGarde/status/1294647374913196032

Toch begon het weer te regenen en Van der Garde wist de nummer één in de halen. Hij was zo'n veertig seconden bij de rest van het veld weggereden toen het noodlot toesloeg in de vorm van een nieuwe safety car. Ook daarna kon het Nederlandse team weer bij de rest van het veld wegrijden, maar vervolgens kwam er weer een safety car. Racing Team Nederland viel uiteindelijk terug naar de derde plek, waar het ook finishte. "Het laatste stuk van de race ben ik nog ingestapt om het gat naar de plek twee te dichten, maar dat lukte niet."

Het WEC-kampioenschap gaat op 19 en 20 september verder met de 24 uur van Le Mans.

Lees ook: Video: Zware crash MotoGP: engeltje op de schouder van Rossi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen