Van der Garde verliezer in Sauber-affaire

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Giedo_van_der_Garde_Jan-Paul_ten_Hoopen

Sauber heeft een punt gezet achter de affaire met Giedo van der Garde, zo blijkt uit een verklaring. De Zwitserse renstal stelt verrast te zijn door Giedo’s uitspraken, maar wil hierop niet reageren omdat dat alleen maar leidt tot een moddergevecht via de media. ‘Daar lenen we ons niet voor’, aldus Sauber.

Hoewel de renstal nog wel iedereen aanmoedigt een mening te vormen over wat er allemaal is gebeurd, zal Sauber daar absoluut niet meer bij stil staan. Volgende week staat namelijk de tweede Grand Prix van het seizoen, in Maleisië, op het programma. De focus van het team is nu daarop gericht. Kortom case closed en we gaan over tot de orde van de dag.

In een gevecht dat geen winnaars kent, zijn de druiven het zuurst voor Van der Garde. Ondanks een contract en een succesvolle rechtsgang - de rechter stelt hem vijf keer in het gelijk- heeft onze landgenoot geen stoeltje.

Compensatie

De compensatie van 15 miljoen, die Sauber betaalt om Van der Garde niet te laten rijden, toont misschien het gelijk aan van onze landgenoot, maar het zal toch ook niet fijn voelen dat een team in de buidel tast om je vooral niet te laten rijden. Bovendien zal het grootste deel of misschien het gehele bedrag terugvloeien in de zakken van Giedo’s sponsoren.

Formule 1 was een droom voor Van der Garde en die droom is volgens eigen zeggen afgepakt. Hij gelooft niet dat hij ooit weer actief zal zijn in de koningsklasse. ‘We moeten nu een streep zetten door de Formule 1, mijn toekomst in die klasse is waarschijnlijk voorbij’, zo liet hij weten.

Op zoek naar alternatief

Van der Garde en zijn management gaan nu op zoek naar een alternatief. Van der Garde richt zijn pijlen op DTM of WEC. ‘We hebben tijd om een goed stoeltje te krijgen voor 2016’, zei hij gisteravond in RTL Late Night. En dat zal nog een helse klus worden om een zitje bij een topteam, laat staan een fabrieksteam, te bemachtigen.

Van der Garde gaat een drukke en spannende tijd tegemoet. De races in de koningsklasse zal hij ondanks alles blijven volgen. ‘Ik zal met aandacht blijven kijken naar Max (Verstappen, red.) en de Formule 1, maar niet naar Sauber.’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden