Preview: Van der Zande blikt vooruit op herstart seizoen

door Hidde Wissels
usatsi-14463892

Voor Grand Prix Radio blikt Renger van der Zande vooruit op de herstart van zijn seizoen. In januari wist hij de 24 uur van Daytona voor de tweede keer te winnen, maar daarna heeft hij vanwege het coronavirus niet meer kunnen rijden. Aanstaande vrijdag mag hij weer achter het stuur kruipen en opnieuw vindt deze plaats in Daytona.

''Ik ben zondagavond aangekomen in Florida. Het was best wel even spannend om het land binnen te komen'', vertelt Van der Zande. ''Dat komt omdat zowel Amerika als Nederland best veel restricties hebben om Amerika in te komen. Maar het is gelukt. Ik heb mijn papieren van IMSA, Home Land Security en mijn visum binnen, waardoor het uiteindelijk best gemakkelijk was om het land binnen te komen.''

Net als de Formule 1 wordt het seizoen van Van der Zande vrijdag hervat. ''Vrijdag beginnen we met racen in Daytona. Dat is geen 24-uurs race, maar een race van 2 uur en 40 minuten. Normaal hebben we al een aantal races gehad, maar vanwege het coronavirus is er niet geracet. Daarom is dit de tweede race van het seizoen. We hebben de 24 uur van Daytona in januari al gewonnen. Nu is het tijd om terug te gaan naar hetzelfde circuit, maar dan voor een kortere race. Twee weken later is Sebring aan de beurt en twee weken daarna Road America, dat is bij Chicago in de buurt. In de tussentijd blijf ik in Florida. Na Sebring hoop ik even naar Nederland terug te kunnen naar mijn gezin in Amsterdam. Dus we gaan kijken of dat lukt. Allerbelangrijkste is nu fit worden, uitgerust in Daytona aankomen en die race winnen''.

De hele audio-update van Renger van der Zande beluisteren? Dat kan op Grand Prix Radio.

 

 

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden