Van der Zande over het winnen van de Petit Le Mans

NO10-CELEBRATES-PLM-WIN

Het leek er eerst niet op, maar Renger van der Zande schreef dit weekend in de IMSA de Petit Le Mans op zijn naam. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt hij terug op de bijzondere overwinning.

“We hebben de 10 uur van de Petit Le Mans gewonnen. Voor de tweede keer, want twee jaar geleden won ik hem ook al een keer. Dit keer was het met Scott Dixon, die volgende week voor de zesde keer het Indycar-kampioenschap kan gaan winnen. En natuurlijk Ryan Briscoe, mijn teamgenoot waarmee ik het hele seizoen in het IMSA rijd.”

“Zelf hadden we het best wel zwaar, maar vooral de batterij in de auto had het lastig. Het ging niet lekker, want in het eerste uur viel ik twee keer stil. Met een reset kon ik wel door, maar er was grote paniek aan de pitmuur. We keken nog of we de batterij moesten vervangen, maar dat zou veel tijd kosten. Uiteindelijk besloten we maar door rijden en één engineer zich volledig erop te laten focussen. Hij zag de batterij-inhoud omhoog en naar beneden gaan. Hij hield vol en maar goed ook, want ik ging als een raket. Ik lag met anderhalf uur te gaan 35 seconden achter, en ik reed het gat dicht naar 12 seconden. Het ging megasnel en ik ging als een mes door de boter.”

“Uiteindelijk gingen de eerste twee er met een kwartiertje te gaan samen vanaf. Ik kon er omheen rijden en zo naar de leiding van de wedstrijd gaan. Wat daarna gebeurde was ook ontzettend spannend, want ik moest natuurlijk een restart doen. Hierna reed ik wel weg van het veld, alleen toen kwam gelijk weer een safety car. Achter de safety car is ook hoe we finishten.”

“Het was een supermooie wedstrijd om te winnen en dit is dus al de tweede keer dat het me gelukt is. Ik hoop ook dat dit genoeg is om het team te overtuigen me voor volgend jaar weer te tekenen. Ik zou niet weten waarom niet, maar we gaan het wel zien.”

De volledige update van Renger van der Zande beluister je op Grand Prix Radio.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden