Van der Zande rijdt ook in 2022 voor topteam Ganassi

door Hidde Wissels
IMG_7658

Renger van der Zande komt ook volgend jaar uit voor topteam Chip Ganassi in het IMSA-kampioenschap. De Nederlander krijgt maar liefst drie nieuwe teamgenoten. Kevin Magnussen verlaat het team voor Porsche in het WEC.

Voor Van der Zande betekent het dat hij voor het tweede jaar in actie mag komen voor Ganassi. Een onbekende in Amerika is hij dan ook al lang niet meer. De 35-jarige heeft twee keer de beroemde 24 uur van Daytona op zijn naam geschreven en kent een sterk eerste seizoen voor Ganassi.

"Het is geweldig dat ik bij dit team kan blijven, want ik voel me hier heel goed thuis”, vertelt Van der Zande aan Formule1.nl. “Iedereen krijgt hier heel veel verantwoordelijkheid en Chip Ganassi en Mike Hull runnen het team op een geweldige manier. Daarom zijn ze ook zo succesvol.”

Renger van der Zande / Kevin Magnussen / Chip Ganassi Racing / Detroit / 2021
Foto: Renger van der Zande

“Geweldig om ze erbij te krijgen"

Met Sébastien Bourdais, Earl Bamber en Alex Lynn krijgt Van der Zande drie nieuwe teamgenoten. Oud Formule 1-coureur Magnussen houdt het na een jaar voor gezien en stapt over naar het WEC waar hij voor Porsche gaat uitkomen.

"Het is geweldig om ze erbij te krijgen”, zegt Van der Zande. “Sébastien heeft in alles met wielen gereden en is enorm snel. Earl ken ik uit de juniorklassen en is een LMP1-kampioen. Alex komt uit de Formule E, maar heeft ook veel endurance ervaring.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renger van der Zande (@rengervdz)


Lees ook: Renger van der Zande tweede in IMSA-race Long Beach

Lees ook: Bleekemolen: “Bandenstrategie zal bepalend zijn op COTA"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Amerika

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden