Van F2-kampioen naar Williams-coureur: George Russell is jarig

WilliamsF1_16648_HiRes

Formule 1-coureur George Russell blaast 23 kaarsjes uit. De jonge Brit begon zijn carrière in de karts. Inmiddels rijdt hij mee in de koningsklasse van de motorsport waar zijn potentie niet onopgemerkt blijft.

De Brit begon met karten toen hij 8 jaar oud was. Hij behaalde al snel successen en in 2011 en in 2012 werd hij Europees kampioen karten. In 2018 won Russell het Formule 2-kampioenschap en na zijn welbekende PowerPointpresentatie mocht hij in 2019 zijn Formule 1-debuut maken voor Williams.

WilliamsF1_10709_HiRes-700x467
George Russell (GBR) Williams Racing.Italian Grand Prix, Saturday 7th September 2019. Monza Italy.

Formule 1-debuut

In zijn debuutjaar in de Formule 1 kreeg George Russell het niet voor elkaar om punten te scoren. Bij de Grand Prix van Duitsland kwam hij echter wel dichtbij. Hij eindigde op de 11e plek. George wist ook bij elke kwalificatie hoger te eindigen dan zijn teamgenoot Robert Kubica.

Tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 1 kreeg Russell een nieuwe teamgenoot: Nicholas Latifi. George wist ook in dat seizoen tijdens de kwalificaties hoger te eindigen dan zijn teamgenoot. Volgens Fansided staat Russells record nu op 36 races. Nooit eerder is het een coureur gelukt om vanaf zijn debuut zo vaak achter elkaar hoger te kwalificeren dan zijn teamgenoot.

Invalbeurt bij Mercedes

Bij de Grand Prix van Sakhir in 2020 kreeg George Russel de kans om in te vallen voor Lewis Hamilton bij Mercedes. Hamilton had corona en kon hierdoor niet meedoen aan de Grand Prix. George wist tijdens VT1 en VT2 de snelste tijd neer te zetten en had bij de kwalificatie bijna poleposition te pakken.

M253935-700x467
2020 Sakhir Grand Prix, Friday – LAT Images

Tijdens de race wist hij al snel de leiding te nemen, maar door een bandenwissel die niet helemaal naar behoren verliep en later volgende lekke band was George zijn koppositie kwijt. Na een knappe inhaalrace werd Russel negende. Daarmee pakte hij zijn eerste punten van het seizoen.

Wij van Grand Prix Radio zijn erg benieuwd hoe deze jonge coureur het aankomende seizoen bij Williams gaat presteren, en natuurlijk wensen wij hem een fijne verjaardag toe!

Lees ook: GP Sakhir: Bottas pakt pole, Russell 2de & Verstappen 3de

Lees ook: Russell ziet verbeterpunten Williams, na Mercedes-rit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden