Van Kalmthout: Andretti toegevoegde waarde F1

door Gijs Leuvenink
Veekay Long Beach header

Rinus van Kalmthout, beter bekend als VeeKay, is van mening dat Andretti in de Formule 1 een toegevoegde waarde kan zijn. De Nederlandse Indycar-coureur laat dat weten tegenover Motorsport.com.

"Ik denk wel dat Andretti een toegevoegde waarde voor de Formule 1 kan zijn. De naam Andretti staat volgens mij echt synoniem aan motorsport en het is een echt Amerikaans team", spreekt VeeKay. "Het is daarnaast een mooie kans voor Amerikaanse coureurs. Indycar-kampioenen die wat anders willen kunnen zo een overstap maken. Ook twee extra auto's op de grid kan volgens mij geen kwaad."

Protesten uit F1

Uit de Formule 1 zelf zijn minder positieve berichten over het feit dat Andretti de overstap wil maken. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft niet onder stoelen en banken geschoven dat hij het niet zit zitten, omdat ze volgens hem niet een toegevoegde waarde zouden zijn. Stefano Domenicali, directeur van de Formule 1, schaart zich achter de mening van Wolff.

Andretti

Inschrijfproblemen

Volgens Van Kalmthout is het onjuist dat Andretti uitgesloten wordt. "In de regelgeving rondom het inschrijven is alleen de eis van 200 miljoen inschrijfgeld bekend. Ik vind dan ook als daaraan voldaan wordt dat je dan als team mee mag doen. Als je zo'n regel opstelt, hou je er dan ook aan."

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden