Van Kalmthout pakt eerste podium: ''Ik ben ontzettend blij''

AP-1V9C8655W2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Rinus 'Veekay' Van Kalmthout heeft vrijdagavond zijn eerste podium in de IndyCar weten te scoren. Dat podium leek er niet in te zitten voor de Nederlander, maar door een sterke laatste stint wist hij de derde plaats te veroveren. 

''Ik ben uiteraard enorm blij met dit resultaat, met deze prachtige podiumplaats en mijn eerste IndyCar-trofee", zei Van Kalmthout.

Van Kalmthout, die vanaf pole mocht starten, raakte al vroeg in de race de leiding kwijt en lag op een gegeven moment zelfs vijfde. "Ik moet eerlijk bekennen: ik had kort voor het einde niet meer gerekend op deze podiumplaats. Maar op de zachte banden kwam ik goed uit de voeten. De derde plaats is een mooie beloning, want ik moet toegeven dat dit niet mijn makkelijkste race ooit was. De wagen was niet perfect in balans en ik had er mijn handen vol aan."

De race werd gewonnen door de Amerikaan Josef Newgarden, die tweede staat in het klassement achter Scott Dixon. Van Kalmthout staat momenteel op de dertiende plek en is daarmee de beste rookie.

Zaterdagavond staat er om 20.15 uur nog een race op het programma in Indianapolis. De laatste race van het IndyCar-seizoen wordt op 25 oktober verreden met een wedstrijd op het stratencircuit van St. Petersburg in Florida.

https://twitter.com/rinusveekay/status/1312154762918260736

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen