Van Splunteren over Porsche Supercup: "Goede zaken gedaan"

M238525

Porsche Supercup-rookie Max van Splunteren timmert flink aan de weg. Vorig weekend wisten hij en zijn teamgenoot Larry ten Voorde nog de eerste en tweede plek binnen te slepen op het circuit van Silverstone. Dit afgelopen raceweekend werd Van Splunteren knap vierde. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt de Nederlander terug op het afgelopen raceweekend.

"Ik heb afgelopen weekend eigenlijk een best wel lekker weekend gehad", begint Van Splunteren. "In het eerste weekend was ik al tweede geworden. Nu in de vrije training zat ik er goed bij en in de kwalificatie de derde plek kunnen verzilveren."

De race begon goed voor Van Splunteren. Voor hem kon Larry ten Voorde meteen in de aanval bij Ayhancan Güven. Van Splunteren zelf moest verdedigen ten opzichte van Dylan Pereira. Vervolgens ontstond er een safety car-situatie. "Tijdens de reset van de safety car kwam ik erachter dat ik net wat veel pickup had meegenomen. Helaas ben ik daardoor die derde plek verloren en heb ik die in moeten leveren aan Pereira. Uiteindelijk heb ik nog wel hard kunnen vechten om die derde en vierde plek, want Simmenauer kwam ook nog achter me aan", legt Van Splunteren uit.

Kampioenschap voor de rookies

De Nederlander kwam uiteindelijk als vierde over de finish. "Ik ben uiteindelijk wel mooi op een vierde plek geëindigd. En als eerste van de rookies, dus daar ben ik ook zeer blij mee." Eén ding is duidelijk: Van Splunteren heeft de afgelopen twee weekenden in Groot-Brittannië goed geracet. "Ik heb zeer goede zaken gedaan in het kampioenschap voor de rookies. Daar sta ik nu op één punt achterstand van de leider, dus we gaan zien wat de rest van het seizoen gaat brengen."

De hele update van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Formule E race 4 Berlijn: Vergne wint, Da Costa kampioen, De Vries 4de

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden