Vandoorne: ‘Ik ben nog steeds de toekomst van McLaren’

20988984_10155414520011413_3241535682436832255_o

Het is Stoffel Vandoorne dit seizoen nog niet gelukt om uit de schaduw van Fernando Alonso te stappen. De Belg moest in de eerste zes wedstrijden zowel in de kwalificatie als de race zijn meerdere erkennen in de Spanjaard. De McLaren-coureur maakt zich echter geen zorgen om zijn toekomst bij het team. "Ik heb een lange overeenkomst met McLaren en het team gelooft in mij", laat hij aan Sporza weten.

Vandoorne heeft met Alonso niet de makkelijkste teamgenoot en weet dat het lastig zal zijn om hem te verslaan. Toch zal het goed voor Vandoorne zijn als hij zo nu en dan sneller is dan Alonso. "Fernando is een van de moeilijkste teamgenoten. Ik vind het positief om met hem vergeleken te worden, maar ik focus op mijn eigen prestaties, dat vind ik belangrijker. Ik wil alles uit mijn auto halen.”

De Belg voelt ook geen druk van de talenten, zoals Lando Norris en Nyck de Vries, die onder contract bij McLaren staan. "Ik denk dat ik nog altijd de toekomst van het team ben. Ik zie niet echt iemand die nu al op de deur staat te kloppen. Reserverijder Landon Norris? Het is nog veel te vroeg om daarover te praten. Ik concentreer me op mezelf. Dat is de enige manier om stappen te maken”, aldus Vandoorne.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden