Vandoorne over F1-reserverol: "Ik sta klaar om in te vallen als het nodig is"

1-_W6I0283

Coureur Stoffel Vandoorne heeft een goed Formule E-seizoen achter de rug. De Belg won de laatste race van het seizoen en werd daarmee tweede in de strijd voor het kampioenschap. Nu dat achter de rug is, kan Vandoorne zich focussen op zijn andere taken als simulatorrijder bij Mercedes en als Formule 1-reserverijder. 

"Ik heb al lang geen Formule 1-wagen meer bestuurd, maar ik voel me er wel klaar voor", vertelt Vandoorne in gesprek met Motorsport.com. "Bij McLaren ken ik bijvoorbeeld de mensen al van mijn tijd bij het team, dus ik denk niet dat dat een probleem zou zijn."

Stoffel-VAndoorne-700x467
(c) HWA AG

Naast zijn eerdere ervaring in de Formule 1 is de Belg nog altijd actief als simulatorrijder voor het team van Mercedes. Vandoorne denkt dan ook dat het in het begin nog even wennen is, maar dat alles daarna wel goed komt. Hij weet immers wat hij ervan moet verwachten.

Rare positie

Vandoorne is naar eigen zeggen dus goed voorbereid op een mogelijke comeback in de Formule 1, maar betekent dat ook dat hij de hele dag zit te hopen op dat ene telefoontje? "Nee, want dat betekent dat er iemand ziek is of er iemand iets is overkomen en dat wens je niemand toe. Ik zit dus niet te hopen om te kunnen invallen. Het is een rare positie om in te zitten, want je weet nooit wanneer je zal moeten invallen, maar ik ben klaar mocht er iets gebeuren."

Lees ook: Horner: “Albon kan binnenkort op de deur van het podium kloppen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden