Vandoorne pakt pole E-Prix Valencia, De Vries achtste

2-EPS705_095526SMG_1199

Stoffel Vandoorne heeft in Valencia pole position gepakt voor de E-Prix van Valencia. Nyck de Vries wist zich knap te plaatsen voor de super pole, maar moet vanaf de achtste plek starten. De Nederlander kreeg tijdens de E-Prix van Rome namelijk een gridstraf vanwege zijn crash met Sam Bird. Robin Frijns had ook geen beste kwalificatie, hij start als zestiende. 

De Formule E racet dit weekend voor de verandering op een 'echt' circuit. Normaal gesproken zijn de elektrische wagens te vinden op stratencircuits, maar dit weekend is het Circuit Ricardo Tormo het decor van twee races in de Formule E. Onze zuiderbuur Stoffel Vandoorne wist knap zijn tweede pole van het seizoen te pakken door in de super pole net iets sneller te zijn dan Antonio Felix da Costa.

1-EPS705_074255_W6I0493-700x467
Foto: FIA Formula E

Gridstraf voor De Vries 

Vandoorne pakte weliswaar pole, maar ook de Vries reed een uitstekende kwalificatie. De Nederlander zat in de eerste groep en meestal betekent dit dat je een langzamere ronde rijdt dan de latere groepen. Dit komt omdat de mannen uit groep één de baan nog 'schoonvegen' en dit kost veel rondetijd.

Toch was de tijd van De Vries net snel genoeg om zich te plaatsen voor de super pole. Ook daar zat de Nederlander er goed bij. De Vries klokte een 1.26.730, twee tienden sneller dan zijn tijd in de eerste run. Dit bezorgde hem een derde startplek, maar dat wordt dus een achtste startplek als gevolg van zijn gridstraf. Robin Frijns kon geen potten breken. De Limburger reed een 1.27.317 in zijn eerste run. Hij start als zestiende.

De race is vanmiddag om 15.00 uur en is te zien op Ziggo Sport Racing. Ook houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van het laatste nieuws in Valencia.

Lees ook: Hamilton verloor zes tienden per ronde door schade 

Lees ook: Formule 1 verlengt contract Suzuka met drie jaar 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden