Vasseur optimistisch: Hebben een titelgevecht dit jaar

door Patrick Wuite
charles leclerc 2024 imola vrijdag

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is optimistisch over de rest van het jaar, nadat Max Verstappen afgelopen weekend in Imola opnieuw de zege niet cadeau kreeg. McLaren en Ferrari zaten er kort op en dat zorgt voor optimisme bij Ferrari.

In 2022 en vooral in 2023 had Max Verstappen weinig te duchten van Ferrari en McLaren, maar dit jaar hebben die teams een grote stap gezet. Ferrari zette Red Bull behoorlijk onder druk in Australië en profiteerde optimaal na het wegvallen van Verstappen. In Miami won Lando Norris na een ietwat gelukkige timing van de Safety Car, maar hij reed vervolgens weg bij Verstappen en in Imola waren de gaten opnieuw klein in zowel de kwalificatie als in de wedstrijd. Na 63 rondes was het gat tussen winnaar Verstappen en nummer 3 Charles Leclerc slechts een kleine zeven seconden en dat zorgt voor optimisme bij Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur voor de rest van het jaar.

"Het is goed nieuws voor mij, de Formule 1 en het kampioenschap", stelt de Fransman in gesprek met Racingnews365. "Je hebt drie teams binnen zeven seconden na ruim 60 rondes racen. Het verschil is dus slechts een tiende per ronde", beweert Vasseur.

fred vasseur china 2024

Foto: Scuderia Ferrari HP Press Office

Over het optreden van zijn eigen team is hij echter niet helemaal tevreden, ondanks een derde plaats van Leclerc. "We zijn niet ver weg, maar als we ergens tekort in schieten is het in de kwalificaties. Als we eerste en tweede waren in de kwalificatie waren we waarschijnlijk ook eerste en tweede geworden in de race", besluit de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Scott McLaughlin pakt polerecord tijdens kwalificatie Indy500

Lees ook: Thailand aast op F1-wedstrijd

Lees ook: Race gemist: GP Emilia-Romagna

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden