Thailand aast op F1-wedstrijd

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Thailand wil in de toekomst graag een Formule 1-race gaan organiseren en daarom was de minister-president van het Aziatische land afgelopen weekend te gast op Imola om met Formule 1-baas Stefano Domenicali te praten over het idee.

Al eerder spraken Domenicali en minister-president Srettha Thavisin met elkaar, maar aangezien Thavisin afgelopen week in Italië was voor een staatsbezoek ging hij ook naar Imola voor verdere discussies met de Formule 1-baas. Thailand hoopt in 2027 of 2028 voor het eerst een Formule 1-race te organiseren op een stratencircuit in de hoofdstad Bangkok. 

Volgens Autosport staat Domenicali open voor een wedstrijd in Thailand, omdat hij meer Aziatische races op de kalender wil hebben. Eerder gingen er namelijk ook al geruchten dat Incheon, de op 2 na grootste stad van Zuid-Korea, een F1-wedstrijd wil organiseren. 

Thailand heeft al een permanent circuit met het Chang International Circuit, net buiten Buriram. Naast Aziatische GT-klasses komt ook de MotoGP in actie op dat circuit. 

Buriram

Foto: Red Bull Content Pool (Gold & Goose/ Getty Images)

Lees ook: Race gemist: GP Emilia-Romagna

Lees ook: Mercedes-coureurs na GP Imola: Komen langzaam dichterbij

Lees ook: Scott McLaughlin pakt polerecord Indy500

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden