Mercedes-coureurs na GP Imola: "Komen langzaam dichterbij"

mercedes na gp imola

Lewis Hamilton en George Russell finishten de Grand Prix van Imola als zesde en zevende. Het team van Mercedes neemt veertien punten mee uit Italië. Beide coureurs zien dat ze dichter bij de concurrentie komen.

Het was een redelijk rustig middagje voor de coureurs van Mercedes. De hele race reden Hamilton en Russell in de buurt van elkaar. Nadat de zevenvoudig wereldkampioen Tsunoda al had ingehaald bij de start, konden zowel hij als Russell niet bijblijven bij de top vijf, maar waren ze wel veel sneller dan de auto's achter hen. Toch voelde Hamilton dat hij niet helemaal in niemandsland reed. "Ik had George aan het begin voor mij, ik kon mensen zien en ik ging achter ze aan, dus het voelde niet alsof ik alleen aan het rijden was. Ik was aan het pushen en probeerde het gat voor mij gewoon dicht te rijden", legt de Brit uit tegenover F1.com

Hamilton ziet wel dat het team uit Brackley steeds dichter bij de teams vooraan komt, het gat naar Red Bull, Ferrari en McLaren wordt steeds ietsjes kleiner. "We hebben nog niet de pace van de andere op dit moment, maar we komen langzaam dichterbij", vertelt de Mercedes-coureur. "In race pace komen we dichterbij. Het gat in de kwalificatie is een halve seconde, maar in de race is het wat minder, drie tiende, misschien minder."

 

Ook Russell ziet vooruitgang

Russell was het overgrote deel van de race de leider van de twee Mercedes-coureurs. In ronde 52, elf rondes voor het einde, werd Russell naar binnen geroepen voor een nieuwe set banden. Hij viel hierdoor terug achter zijn teamgenoot Hamilton, maar pakte nog wel de snelste ronde van de race en dus een extra punt. De reden van de pitstop wist de Brit nog niet helemaal te weten na afloop van de race. "De reden [achter de pitstop] moet ik het nog met mijn team over hebben, maar ik denk dat we ons een beetje zorgen maakten over de banden", aldus Russell in gesprek met F1.com. "Uiteindelijk hebben we als team wel een extra punt. Ik verloor natuurlijk wel de positie aan Lewis, maar dat is niet iets waar ik over ga praten vanavond [tijdens de debrief] om eerlijk te zijn. Maar ja, het was een beetje een eenzame race voor ons."

Net als Hamilton ziet ook Russell verbeteringen bij het team en de auto. "Om eerlijk te zijn denk ik dat wij, Ferrari en McLaren het gat naar Red Bull hebben gedicht en zijn uitgelopen op het middenveld. We zijn dus progressie aan het boeken, het is gewoon dat onze twee directe rivalen [Ferrari en McLaren] dezelfde progressie hebben geboekt. We moeten gewoon door blijven gaan, het team is hard aan het werk om meer snelheid uit de auto te halen en dat is het enige wat we voor nu kunnen doen", aldus de eenvoudig Grand Prix-winnaar.

Lees ook: Toto Wolff kookt na teleurstellende race Imola: "Het moet beter"

Lees ook: Oscar Piastri kijkt met enthousiasme naar de toekomst na sterke Grand Prix van Imola

Lees ook: Carlos Sainz na P5 in Imola: "Het was erg lastig voor mij"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden