VCARB neemt grote update mee naar Barcelona

Daniel Ricciardo

Visa Cash App Racing Bulls (VCARB) neemt een grote update mee naar Spanje. Onder meer de vloer en de achtervleugel worden onder handen genomen en dat moet, na de eerdere update in Miami, zorgen voor opnieuw een stap naar voren.

VCARB begon het seizoen moeizaam met nul punten uit de eerste twee Grands Prix, maar vanaf de derde race in Australië begon het te lopen bij het Italiaanse team. Het team van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda wist vanaf het derde raceweekend van het seizoen alleen in China geen punten te pakken. 

Grote update voor VCARB in Spanje

Eerder nam het Italiaanse team al een grote update mee naar de Grand Prix van Miami, om zo bovenaan het middenveld - dat bestaat uit Haas, Alpine, Williams, Sauber en VCARB - te blijven staan. Mede hierdoor staat VCARB met 28 punten nu ruim voor op haar vier concurrenten. Maar in Italië hopen ze stiekem Aston Martin nog te kunnen pakken. Het team van Tsunoda en Ricciardo staat momenteel zesde in het constructeurskampioenschap, met een achterstand van 30 punten op Aston Martin, maar inmiddels lijkt het erop dat RB het steeds beter doet in vergelijking met Aston Martin. Over de afgelopen vier weekenden wist VCARB zelfs meer punten te scoren in vergelijking met het team van Alonso en Stroll: 21 om 18. 

Daniel Ricciardo GP Canada 2024

Foto: Red Bull Content Pool

Om deze achterstand van 30 punten nog in te lopen, neemt het Italiaanse team een grote update mee naar Spanje om een stap voorwaarts te kunnen zetten, en zo toch nog dichter bij het team uit Silverstone te kunnen komen. Jody Egginton, technisch directeur bij VCARB, legt uit wat er precies wordt aangepast. "De mensen in Faenza en Bicester hebben veel werk gestoken in de voorbereiding en levering van een aerodynamische update bestaande uit de vloer, bodywork en de achtervleugel voor beide auto's om zo een meetbaar voordeel qua performance te behalen", zo vertelt de Brit op de website van het Formule 1-team. "Als gevolg van deze update zullen de vrije trainingen op vrijdag extra druk zijn om zoveel mogelijk data te verzamelen en te verwerken en om klaar te zijn voor de sessies vanaf zaterdag."

Ricciardo: "Ik denk dat het een heel competitief weekend wordt"

Daniel Ricciardo is al op de hoogte van de update en kijkt dan ook vooruit naar het weekend in Spanje. "Barcelona is altijd een circuit waar iedereen updates brengt, dus ik denk dat het een heel competitief weekend wordt. Laten we kijken wat iedereen meebrengt", vertelt de Australiër op de website van het Italiaanse team. 

"Ik ben enthousiast om hier te rijden met de snellere laatste sector die ze vorig jaar hebben veranderd. Normaal gesproken is het een bekend circuit, maar we hebben er dit jaar niet getest, dus het wordt leuk", aldus de Australiër.

 

Lees ook: Verstappen kijkt uit naar GP Spanje: "Bewaar mooie herinneringen aan dit circuit"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt eerste vrije training in Spanje

Lees ook: Nolan Siegel tekent meerjarig contract bij Arrow McLaren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden