Verstappen kijkt uit naar GP van Spanje: "Bewaar mooie herinneringen aan dit circuit"

max verstappen 2024 miami (2)

Na een zwaarbevochten zege in Canada, hoopt Max Verstappen ook in Barcelona met de winst aan de haal te gaan. De Nederlander reist in ieder geval met het volste vertrouwen af naar Spanje.

De Grand Prix van Spanje is alweer de tiende race van het F1-seizoen 2024. Het is een race die meer duidelijkheid moet scheppen over hoe de teams zich onderling nu werkelijk tot elkaar verhouden. Daarentegen is het ook een cruciaal weekend voor het team van Red Bull. Het Oostenrijkse team heeft met haar RB20 veel problemen met het rijden over hobbels en het aanvallen van de kerbstones, waardoor de weekenden in Imola, Monaco en Canada moeizaam verliepen voor het team van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Ondanks zeges in Imola en Montreal is de Nederlander niet blij met het rijgedrag van zijn RB20. "We weten dat het een zwakke plek van ons is en ik weet ook dat er keihard aan wordt gewerkt om dit op te lossen. Voor mijn gevoel is het een grote, beperkende factor op dit moment die ons veel performance kost. Daardoor kijk ik ook uit naar circuits waar je de kerbstones niet zo aan hoeft te vallen of waar je minder hobbels hebt", zo vertelde de drievoudig wereldkampioen tegenover Motorsport.com na de GP van Canada. 

Verstappen vol vertrouwen voor GP van Spanje

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is zo'n circuit met weinig hobbels en waar je de kerbstones niet hoeft aan te vallen, waardoor Red Bull daar normaliter goed voor de dag moet komen. Verstappen kijkt dan ook erg uit naar de race in Spanje. "Ik bewaar goede herinneringen aan dit circuit, in het bijzonder mijn eerste Formule 1-zege hier", vertelt de Nederlander in een teampreview van Red Bull Racing. "Ik ben de hele week al in de fabriek bezig met de voorbereiding op de Spaanse Grand Prix."

De Nederlander ziet, vanwege de karakteristieken van de baan, kansen voor hem en zijn team. "Het zal de eerste race worden van een drukke triple-header. Het [Circuit de Barcelona-Catalunya, red.] heeft een mooie mix tussen langzame en snelle bochten. Historisch gezien hebben we het hier goed gedaan en hopelijk kunnen we de maximale performance uit de auto halen. Ons doel is het momentum vanuit Canada mee te nemen. We kijken uit naar een mooi raceweekend."

 

Lees ook: Toto Wolff over Sainz: "Hij doet het super"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt eerste vrije training in Spanje

Lees ook: Ferrari wint de 24 uur van Le Mans, De Vries tweede

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden