Veiligheidssituatie rond GP Brazilië moet verbeteren

P-20171110-01886_news

De organisatie van de Grand Prix van Brazilië moet maatregelen nemen om de veiligheid rond het circuit te verbeteren. De internationale autosportfederatie FIA liet dit in een statement na de World Motor Sport Council vergadering in Parijs weten.

Bij de afgelopen editie werd een busje met Mercedes-teamleden overvallen en kreeg onder andere personeel van Pirelli met gewelddadige incidenten te maken. De bandenleverancier van de Formule 1 besloot daarop de tweedaagse bandentest op het circuit van Interlagos te annuleren.

De promotor van de Grand Prix van Brazilië wordt aangeraden om een onafhankelijke deskundige de veiligheidsmaatregelen te laten evalueren en dat hij hierin adviseert, dat er een politiepost komt bij het circuit en dat de communicatie tussen alle partijen wordt verbeterd.

"De World Motor Sport Council raadt de promotor aan deze aanbevelingen te volgen en de situatie te verbeteren. De FIA biedt aan om een rol te spelen in de gesprekken met de lokale autoriteiten en houdt de situatie nauwlettend in de gaten", laat de FIA aan Reuters weten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen