Verbouwing Circuit Zandvoort in november van start

Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-06

De voorbereidingen op de Grand Prix van Nederland in 2020 zijn inmiddels in volle gang. De ticketprijzen zijn bekendgemaakt en nu is het tijd om het circuit onder handen te nemen. Zoals bekend zal het Circuit Zandvoort moeten worden aangepast voor de komst van de Formule 1. Het design met de wijzigingen moet in september gereed zijn, zodat de verbouwing in november van start kan gaan.

"De FIA heeft zo zijn eisen, zoals de Formule 1 en het circuit die ook zullen hebben. Maar ik verwacht dat wat dat betreft alles in augustus of september wel is afgerond", zegt Jarno Zaffelli van Dromo, het Italiaanse bedrijf dat de veranderingen aan het circuit zal doorvoeren, in het gesprek met De Telegraaf.

Veranderingen

Tijdens de persconferentie van de bekendmaking van de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort gaf sportief directeur Jan Lammers van de Dutch Grand Prix al aan welke veranderingen de baan moet ondergaan.

De startfinishlijn wordt meer richting de Tarzanbocht geplaatst en in de Gerlachbocht wordt de uitloop vergroot waardoor de veiligheid is gewaarborgd. De Hugenholtzbocht wordt aan de binnenkant verbreed voor meer ruimte en meer snelheid richting het Scheivlak. Het tweede deel van de Hans Ernst Bocht wordt minder kort. Die wordt breder voor meer flow door de bocht. De Arie Luyendijkbocht wordt een soort kombocht zodat de coureurs met DRS open het rechte stuk op kunnen gaan.

Groen licht FIA

De wijzigingen worden vervolgens aan de FIA voorgelegd. Als de internationale autosportfederatie het ontwerp van de baan goedkeurt, kunnen de werkzaamheden in november van start gaan.

"We verwachten dat dit tot maart gaat duren. We hebben meer dan genoeg tijd, zelfs als we meer moeten doen dan nu verwacht. Niets om ons zorgen over te maken", gaat Zaffelli verder.

Duurder

Inmiddels is volgens De Telegraaf al wel duidelijk dat de verbouwing hoger uit zal vallen dan begroot. In eerste instantie was uitgegaan van een bedrag van maximaal acht miljoen euro. Volgens De Telegraaf valt dat bedrag hoger uit, maar volgens diverse bronnen valt de overschrijding te overzien. De Heineken Dutch Grand Prix staat volgend jaar voor het eerst sinds 1985 weer op de Formule 1-kalender.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen